Archief van
Categorie: Algemeen

Het is oorlog, maar niemand die het ziet

Het is oorlog, maar niemand die het ziet

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij medische dossiers kunnen.

De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren. Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen.

Zo ontdekte hij dat iemand in Engeland privégesprekken tussen Nederlandse geliefden beluistert en dat een stiekem getrokken kabeltje in Beverwijk de dood van Iraanse demonstranten kan betekenen.

Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van Nederlandse veiligheidsdiensten? Wat betekent het als staten internet gebruiken om te controleren en te saboteren? In dit boek laat Modderkolk zien hoe kwetsbaar een samenleving is die steeds meer vertrouwt op techniek.

Auteur: Huib Modderkolk
Uitgever: Podium b.v. Uitgeverij
Druk 1: september 2019 

De zwarte hond die Depressie heet

De zwarte hond die Depressie heet

ProMind Psychologen heeft sinds een paar maanden een Facebookpagina waarmee ze op een laagdrempelige manier informatie verstrekken over psychische problemen, hoe deze aangepakt kunnen worden en hoe hulp van een psycholoog er uit kan zien. Hiermee willen ze een bijdrage leveren aan het ‘normaal’ maken van psychische problematiek.

Deze video maakt op een heldere manier het belang van acceptatie en behandeling van depressie duidelijk. Zij vragen u dit filmpje te delen met al uw vrienden. Verborgen depressies komen vaker voor dan we denken. Velen schamen zich en laten niet zien of horen dat het niet goed gaat.

Dit filmpje kan ze net dat zetje geven om wel hulp te zoeken.

Bekijk hier de video…

Bron: ProMind Psychologen