Lock-down = Cooling-down

Lock-down = Cooling-down

En ineens, valt het muntje: We hebben geen lock-down, maar een cooling-down. Mag voor mij in dat geval nog wel even zo blijven, als ons dat tenminste definitief terug brengt naar het bewustzijn van ons bestaan. De natuur krijgt weer lucht om op adem te komen en ik en jij worden ons weer bewust van het ‘wij’ zijn.

Prachtig.

Het Corona-virus,
ach, hoe het ook is ontstaan doet even niet ter zake. Het verspreid zich op een natuurlijke manier via de luchtwegen en ontneemt degene die er écht ziek van worden de zuurstof in hun longen.

Maar datzelfde hebben wij de natuur decennia lang ook aangedaan door zuurstof aan de atmosfeer te ontnemen door o.a. de alles vernietigende boomkap, CO2 uitstoot, om nog maar te zwijgen over van alles wat wij elkaar aandoen zoals machtsspelletjes, wellust, oorlogen en verzin het maar.

De natuur, waar wij overigens ook een heel klein deel van uitmaken (en wat nogal eens wordt vergeten), brengt zichzelf daarmee weer terug in balans. Zo is de natuur nu eenmaal.

Er zijn misschien nog heel veel sterftecijfers nodig om die natuurlijke balans weer op aarde tot een acceptabel niveau terug te brengen, maar dit inzicht ontneemt mij in ieder geval mijn angst voor wat nog komen gaat. Toen het muntje eindelijk bij mij viel dacht ik bij mijzelf: “Ja, Natuurlijk!!!”

Namasté.

Reageren is niet mogelijk.