Google en Apple werken samen

Google en Apple werken samen

Quarantaine is wanneer je de bewegingsvrijheid van zieke mensen beperkt
Dictatorschap is wanneer je de bewegingsvrijheid van gezonde mensen beperkt

Google en Apple werken samen om coronavirus infecties te volgen;

Telefoon-app zal anderen waarschuwen wanneer ze in de buurt zijn van infecties

Vertaling van origineel artikel:

Door Brock Simmons
Gepubliceerd op 12 april 2020 om 20.56 uur

In een zeldzaam moment van detentie werken technische rivalen Google en Apple blijkbaar samen met een nieuwe strategie om Amerikanen te volgen en te bewaken.

De technische reuzen registreren mensen die hun telefoon gebruiken die blijkbaar positief is getest op Covid 19. De bedrijven volgen waar de persoon zijn telefoon gebruikt en geven vervolgens waarschuwingen op de telefoons van andere mensen wanneer ze in de buurt komen van een gebied waar een geïnfecteerde persoon is of is onlangs geweest.

Dit is echt Orwelliaans. Dit zijn dezelfde bedrijven die conservatieven regelmatig discrimineren en censureren.

NBC Nieuwe rapporten:
TRENDING: Trump retweets Call to Fire FauciApple en Google hebben vrijdag een samenwerking aangekondigd om te proberen technologie te gebruiken om de verspreiding van de coronaviruspandemie te traceren.

De twee bedrijven, meestal felle rivalen, zeiden dat ze de komende weken zouden samenwerken om nieuwe tools te bouwen waarmee mensen en gezondheidsautoriteiten het virus zouden kunnen volgen met behulp van Bluetooth-proximity gegevens van hun smartphones.
“We hopen de kracht van technologie te benutten om landen over de hele wereld te helpen de verspreiding van COVID-19 te vertragen en de terugkeer van het dagelijks leven te versnellen”, aldus de twee bedrijven in een zeldzame gezamenlijke verklaring.

Google en Apple zeiden dat hun werk in twee fasen zou komen. In de eerste fase, volgende maand, zijn ze van plan een reeks tools uit te brengen die bekend staan ​​als applicatieprogrammeerinterfaces (API’s), zodat apps die door volksgezondheidsautoriteiten zijn gemaakt, kunnen werken op zowel iPhone’s als op telefoons met het Android-besturingssysteem van Google.

Vervolgens, in de tweede fase van de komende maanden, zouden de twee bedrijven een vrijwillig traceringssysteem rechtstreeks in hun iOS- en Android-besturingssystemen inbouwen.

Er bestaan ​​al versies van coronavirus-tracking-apps in China, Singapore, Israël en elders, maar de inspanningen zijn trager verlopen in de Verenigde Staten en Europa, vanwege bezorgdheid over privacy en omdat ‘contacttracering’ moet worden gecombineerd met uitgebreide tests om te kunnen werken.

Het idee is dat een app via anonieme Bluetooth-signalen kan onthouden welke andere telefoons in de buurt zijn geweest. Als iemand met wie je twee dagen geleden koffie hebt gedronken positief test op het coronavirus, zou je een melding krijgen in de trant van ‘je bent mogelijk recentelijk blootgesteld’ – en adviseert je tijdelijke isolatie.

Wired gaat iets dieper in op hoe de “vrijwillige” app zou werken:
In de versie van het systeem die volgende maand wordt uitgerold, kunnen gebruikers met Bluetooth-tracering op besturingssysteemniveau zich aanmelden voor een op Bluetooth gebaseerd systeem voor nabijheidsdetectie wanneer ze een app voor het traceren van contactpersonen downloaden. Hun telefoon pingelde constant Bluetooth-signalen naar anderen in de buurt en luisterde ook naar communicatie van telefoons in de buurt.

Als twee telefoons meer dan een paar minuten binnen elkaars bereik zouden zijn, zouden ze elk contact opnemen met de andere telefoon, waarbij ze unieke, roterende identificerende “baken” -nummers uitwisselen die gebaseerd zijn op sleutels die op elk apparaat zijn opgeslagen. Ontwikkelaars van apps voor openbare gezondheid zouden zowel de nabijheid als de hoeveelheid tijd die nodig is om als contact te kwalificeren, kunnen afstemmen op basis van actuele informatie over hoe Covid-19 zich verspreidt.

Als een gebruiker later de diagnose Covid-19 krijgt, zouden ze hun app met een tik waarschuwen. De app uploadde vervolgens hun laatste twee weken sleutels naar een server, die vervolgens hun recente “baken” -nummers genereerde en deze naar andere telefoons in het systeem stuurde. Als de telefoon van iemand anders ontdekt dat een van deze bakennummers overeenkomt met een nummer dat op hun telefoon is opgeslagen, krijgen ze een melding dat ze contact hebben gehad met een mogelijk geïnfecteerde persoon en krijgen ze informatie over hoe ze verdere verspreiding kunnen helpen voorkomen.

Dit is slechts de nieuwste griezelige bewakingstactiek die is voorgesteld. Weet je, voor onze eigen veiligheid en bescherming.

Lees hier het originele artikel (engels) …

Bron: Gateway Pundit

Reageren is niet mogelijk.